Hogyan tanuljak?

Ezen az oldalon az otthoni tanuláshoz szeretnénk hasznos tanácsokat adni.

Célszerű megtervezni a napi tanulási rendet, a feladataink ütemezését. Ne tervezzük túl magunkat, de azért ügyeljünk arra, hogy rendszeres legyen a tanulás, minden tantárgyra jusson idő, ne csak olvassuk az online anyagot, értelmezzük, jegyzeteljünk, válaszoljuk meg a kérdéseket, stb. .
A feladatokat a megadott határidőre készítsük el, kommunikáljunk anárainkkal és osztálytársainkkal, jelezzük az esetleges problémáinkat, kérjünk segítséget, illetve támogassuk egymást a tananyagok megosztásával (nem a házik megoldásával!), technikai problémák megoldásában. A tanárok által megadott időpontokra figyeljünk, törekedjünk a betartásra (elérhetőség, információk továbbítása, feldolgozásra adott idők, határidők, stb.)
Természetesen, a tanáraik által megadott anyagokból tanuljanak, az általuk javasolt vagy előírt portálokról töltsenek le anyagokat, de amennyiben több idejük is van, készüljenek, gyakoroljanak önállóan, pl.
korábbi feladatsorok megoldásával. Ezeket a javítókulcs alapján le is tudják ellenőrizni. Adott témakörhöz önállóan is kereshetnek a neten anyagokat, de ügyelni kell arra, hogy ezek tartalmilag korrektek legyenek, megbízható forrásból származzanak! (Egyébként, a saját tétel kidolgozásnál nincs jobb!) Az iskolák - hozzánk hasonlóan - a honlapjukon is létrehoznak támogató felületeket, böngészhetők azok is. 

A saját gyermekeikkel történő közös tanulásban rejlő lehetőségeket is használják ki! (A javasolt elérhetőségeken a fiatalabb korosztály számára is találnak hasznos anyagokat, programokat!)

Hasznos lehet tanulásmódszertannal is foglalkozni, tanulási technikákat kipróbálni, majd a beváltakat alkalmazni. 
Ehhez ide kattintva találnak anyagokat