Iskolánkról

Kedves Látogató!

Üdvözlöm a Balassi Bálint Gimnázium honlapján. Amennyiben Ön már elmúlt 16 éves és még nincs érettségije, a lehető legjobb helyen jár.

Mikor azt mondjuk iskolakezdés, beiratkozás, rendszerint az aprókákra, az általános iskolát befejezettekre, netán a világmegváltó terveket dédelgető, a felsőoktatásba igyekvő kamaszokra gondolunk. Mikor az iskolai életről, úgy általában a tanulásról, netán az érettségi vizsgáról szólnak a híradások, nos akkor is alapvetően csak a nappali rendszerű képzési formákra gondolunk. Az idősebbek, a munka mellett is tanulni vágyók, a középiskolai tanulmányaikat hosszú-hosszú idő után újrakezdők, a pusztán „csak” az érettségi megszerzésének gondolatával kacérkodók, a felnőttoktatásban tanulók ritkán jutnak ilyenkor eszünkbe. Pedig manapság a harmincasok, negyvenesek, ötvenesek közül is sokaknak jól jönne egy érettségi: munkához, szakma tanulásához, előre lépéshez, az önbecsüléshez, a „csakazértis”-hez. Sokan, akik annak idején megszenvedték, mára meg már ki is nőtték a nappali rendszerű oktatást, bár motoszkál bennük a gondolat, úgy hiszik, kirekesztődtek, végérvényesen bezárultak előttük a gimnáziumok kapui. De ez közel sincs így!

A Balassi Bálint Gimnázium kilenc megyében, 21 tagintézményben nyújt tanulási lehetőséget a már nem tankötelezett korú felnőttek számára. Az érettségi bizonyítvány megszerzésében nagy felnőttoktatási tapasztalattal rendelkező, jól felkészült, lelkiismeretes pedagógusok segítik tanulóinkat, sokan közülük mester pedagógusok, érettségi elnökök, szaktanácsadók.

Iskolánk a jó érettségi mutatók mellett számos sikeres nyelvvizsga eredménnyel és felsőoktatásba bekerült, ott eredményesen teljesítő tanulóval is büszkélkedhet. 

Ne késlekedjen, adja meg az esélyt önmagának, találja meg az Önhöz legközelebbi tagintézményünket és tanuljon a Balassi Bálint Gimnáziumban!

Bízom benne, hogy hamarosan Önt is iskolánk tanulójaként üdvözölhetem.

Koncz Ágnes igazgató